Van tomaat tot tomatensaus, het verhaal
Slow life passata, hoe zit dat nu juist in elkaar?
​
Trager leven en werken. We proberen het dag per dag een beetje meer.
Met Tom en zijn maten slaan we resoluut die bewustere weg in.
​
Mascotte hiervan is onze slow life tomatensaus.
Kom mee achter de schermen
Meet Antonio! Biodynamisch landbouwer in Toscane!
Samen met zijn vrouw Chiara baat hij de agriturismo Incanto del Fiume uit tijdens de zomer. De rest van het jaar doen ze aan biodynamische landbouw op de flanken van de Toscaanse heuvels.
​
Ze telen er voor ons San Marzano-tomaten in open lucht én in beperkte hoeveelheid.
Dat telen doet Antonio met zijn vader Michele. Samen zijn ze goed voor já-ren ervaring in de biodynamische landbouw. De Toscaanse bodem kent geen geheimen voor hen.
Het klimaat is hun grote vriend, en ook wel eens hun vijand.
Oogsteeeen!
​
Als de oogsttijd aanbreekt trekken we naar Toscane om er mee te helpen met de tomatenpluk.
De hoeveelheid zon en regen bepalen het aantal kilo tomaten. Da's soms juichen, soms de natuur aanvaarden. En zo willen we het.
​
We kiezen bewust voor een geschikt tomatenklimaat in open lucht. En dan bepaalt de natuur deels de spelregels.
Passata time!​
​
Volgeladen met de San Marzano-oogst slingeren we in geheel Italiaanse rijstijl (help!) door de Toscaanse heuvels tot bij Federico.
Hij is chefkok en helemaal enthousiast als het komt op recepturen uittesten, finetunen, bijschaven.
​
​
Daarbovenop kunnen we bij hem ook rekenen op een pak ervaring in het bereiden van gerechten die lang kunnen bewaren.
Samen met hem testten we uitvoerig ons passata-recept waar wij en zeker ook zij, die rasechte Italianen helemaal tevreden mee waren!
​
Hij bereidt naargelang de oogst binnenkomt onze tomatensaus.
En dat met de grootste liefde voor het product en voor zijn tradities als het op passata aankomt.
​
​
Het passata-team
Michele
biodynamische boer sr.
Federico
Chef kok van Chef's Idea